רכיבים
- 500 גרם פטריות שמפיניון טריות, חתוכות גס
- 1 בצל, קצוץ
- 30 גרם חמאה
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף קמח
- 4 כוסות ציר ירקות או מים חמים עם כף אבקת מרק
- קורט נדיב של עלי טימין טריים
- 1 כוס שמנת לבישול 20-22%
- מלח ופלפל שחור
להגשה: פירורי לחם קלויים קלות
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 או עד שהשום נעשה ריחני.
2. מוסיפים את הפטריות, מערבבים קלות ומטגנים במשך 8 דקות. הפטריות יגירו נוזלים, אז אין צורך להוסיף שמן.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ עד שהוא נטמע היטב. יוצקים לסיר את ציר הירקות או מים חמים עם אבקת מרק, מתבלים במלח, פלפל שחור וטימין ומבשלים במשך 10 דקות.
4. מעבירים מחצית מהמרק למעבד מזון או לקערה עם מוט בלנדר, וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה.
5. מחזירים את המחית לסיר, מערבבים היטב, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
מגישים מיד, חם, עם פירורי לחם קלויים מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!