(צילום: shutterstock)
המצרכים למרק קישואים קטיפתי
- 2 בצלים לבנים פרוסים דק
- 8 קישואים בינוניים ומוצקים היטב
- 240 מ״ל שמנת מתוקה
- 100 גר׳ חמאה
- 2 1/2 ליטר ציר ירקות או מים
- מלח
- פלפל לבן
- קורט אגוז מוסקט
- לפיזור: בצל ירוק וגבינה בולגרית
- להגשה: ברוסקטות בחמאת שום
אופן ההכנה של מרק קישואים קטיפתי:
- בסיר למרק ממיסים את החמאה ומטגנים עד שקיפות את הבצל.
- חותכים את הקישואים לקוביות שוות בקליפתם.
- מערבבים יחד ונותנים לקישואים "להזיע".
- מוסיפים תיבול ונוזלים ומכסים.
- מבשלים כ-40 דק׳.
- בעזרת מקל בלנדר טוחנים את המרק.
- מוסיפים את השמנת (לשומרי משקל שביננו - ניתן להוסיף גם רק חצי מיכל שמנת)
- מרתיחים יחד שוב.
- מגישים בצלחת מרק ומפזרים מעל קוביות בולגרית ובצל ירוק קצוץ דק.
המצרכים לברוסקטות בחמאת שום
- באגט פרוס או פרוסות לחם קאסטן
- 100 גר׳ חמאה בטמפרטורת חדר
- 1/4 כפית מלח
- 6 שיני שום
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1 כף שטוחה בזיליקום מיובש
אופן ההכנה של ברוסקטות בחמאת שום:
- בכלי עמוק מניחים את השום והבזיליקום, וטוחנים בעזרת מקל בלנדר
- מוסיפים את החמאה והמלח ומועכים יחד.
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מורחים את פרוסות הבאגט בחמאה בשכבה דקה
- ואופים עד הזהבה קלה
- מגישים לצד המרק