רכיבים
- 4 כוסות קמח, מנופה
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמן זית
- תוספות אפשריות: רצועות גמבה / בצל, פרוסות חצילים / בטטה, עשבי תיבול, גבינת עזים / גבינת פטה
אופן הכנת פוקצ'ה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק, מלבד שמן הזית. כשהעיסה מתחילה להתאחד לבצק, מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד את לקבלת בצק אחיד ונעים.
2. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מסדרים אותם בתבנית, מכסים במגבת ומניחים להתפחה למשך שעה.
3. משמנים את הידיים במעט שמן זית, ועל משטח עבודה נקי, פותחים כל חלק בצק לעיגול-אליפסה בעובי של 1 ס"מ פחות או יותר (ככל שהעובי דק יותר, הפוקצ'ה פריכה יותר).
4. מפזרים מעל תוספות אהובות (המלצה שלי: פרוסות בטטה עם תימין מיובש וזיתים פרוסים) ומלח גס, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד ששולי הפוקצ'ות משחימים היטב.