זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי
רכיבים
- קמח לבן, מנופה, לפידור
- 455 גרם בצק פיצה, חצוי
- 100 גרם פרמזן טרי מגורר ועוד - להגשה
- 165 גרם מוצרלה מגורדת
- שמן זית, לטפטוף
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-260 מעלות בחלק העליון. הופכים תבנית ומשתמשים בה כתחתית. על משטח מקומח קלות, מותחים חלק אחד מהבצק לעיגול של 20-25 סנטימטרים. מניחים מעל נייר אפייה.
2. מכסים את הבצק בחצי מכמות הפרמזן ולאחר מכן מניחים חצי מכמות המוצרלה במרכז ומשאירים שוליים בגודל של שניים וחצי סנטימטרים. מוסיפים טפטוף קל של שמן וכמות נדיבה של פלפל שחור. מעבירים לתנור ואופים על התבנית ההפוכה עד שהגבינה מבעבעת והבצק מזהיב, 8-10 דקות. מצננים מעט, מפזרים את שאר הגבינות הנותרות ומגישים מיד.