רכיבים
- 500 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
- 4 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- 1 כף וודקה או ערק
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כפות שמרים יבשים
- שמן לטיגון עמוק
- ריבת תות איכותית ואבקת סוכר
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב את הסוכר, השמרים והמים, מניחים בצד למשך 10 דקות ואז מוסיפים את הקמח, השמן, סוכר הווניל, הוודקה והביצה. מעבדים במשך דקה עם וו לישה במהירות נמוכה ואז מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד במשך כ-7 דקות.
2. מקמחים קערה נקייה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה וחצי.
3. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכן עגול, קורצים עיגולים מהבצק. מניחים כל עיגול בצק על ריבוע נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם (170 מעלות), מטגנים את הסופגניות הבצק בקבוצות עד שהן זהובות ותפוחות משני הצדדים, ומוציאים אותן לקערה מרופדת בנייר סופג. לאחר שהסופגניות מצטננות מעט, ממלאים אותן בריבה, מקשטים באבקת סוכר בנדיבות ומגישים מיד.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!