רכיבים
- 500 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
- 6 גרם שמרים טריים או 3 גרם שמרים יבשים
- 25 גרם סוכר
- 20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 300 גרם קישואים
- 8 גרם מלח
- 20 גרם מים
אופן ההכנה:
1. מגררים את הקישואים על הצד הדק ביותר של הפומפיה לתוך קערה גדולה, מוסיפים את המלח וממתינים 10-15 דקות עד שהקישואים מגירים מיצים.
2. מוסיפים את הקמח, הסוכר והשמרים לקישואים ולשים ביד לבצק - זה בסדר אם הבצק לא חלק ומאוחד. ממתינים 20 דקות ואז לשים שוב את הבצק במשך 2-3 דקות ואם הבצק יבש מאוד - מוסיפים 20 גרם מים.
3. מוסיפים גם את החמאה ומעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במשך 10 דקות.
4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעה, מעבדים את הבצק במשך 1-2 דקות, ומכסים שוב בניילון נצמד ומניחים בצד ל-1-2 שעות נוספות.
5. על שולחן עבודה מקומח, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעצבים כל חלק לכיכר לחם. מניחים את כיכרות הבצק בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים בצד למשך 45-60 דקות.
6. בעזרת סכין חדה, חורצים חריצים אלכסוניים על כיכרות הבצק. ממלאים מים בבקבוק שפריצר ומשפריצים מלמעלה (לא חובה).
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים במשך 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.