רכיבים
- 500 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים
- 2 כוסות מים פושרים (מודדים בכוס חד"פ לשתייה קרה)
- 1/2 1 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 3/4 כוס שמן
- 2 כפות דבש
- למילוי:
- 500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'בוצ'רי'
- 1 בצל, קצוץ דק
- 7-10 פטריות, קצוצות היטב, רצוי במעבד מזון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית 'ראס אל חנות'
- 1 כף דבש
- 1 ביצה טרופה, להברשה
- שומשום
- 5 חלמוני ביצה
אופן ההכנה:
'מותג הבשר' מציע מגוון רחב של מוצרי בשר איכותיים בכשרות מהודרת של בד"צ 'בני ציון', תחת פיקוחו והשגחתו של הגאון הרב בן-ציון מוצפי שליט"א. ניתן למצוא את מוצרי 'מותג הבשר' ברשת קצביות 'בוצ'רי' - בשורה גדולה לציבור המהדרין מן המהדרין, שיוכל לרכוש בשר איכותי טרי וקפוא בכשרות מהודרת ביותר ובמחירים מעולים.
פתיחת הרשת היא חלק ממגמה רחבה יותר של בד"צ 'בני ציון' לספק את הביקוש שיש ציבור בני התורה המקפידים על קלה כבחמורה, בשר איכותי בלי לוותר על קוצו של יוד בחומרות ובהידורים הנוהגים בבד"צ 'בני ציון'. בקרוב צפויה הרשת להתרחב לסניפים נוספים בירושלים וברחבי הארץ.
כתובת הסניפים הראשונים של רשת 'בוצ'רי' בירושלים:
שדרות משה דיין 39 (פסגת זאב)
טלפון להזמנות: 02-536-535
חי טייב 15 (הר נוף)
טלפון להזמנות: 02-651-1841
קדימה, למתכון:
צפו באופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים, הסוכר והמים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים מעלים קצף.
2. מוסיפים את הקמח, הדבש והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 7 דקות.
3. משמנים את הקערה והבצק, מכסים בניילון ומתפיחים במשך כשעה וחצי.
הכנת מילוי הבשר:
4. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות והתבלינים, "פותחים" אותם במשך דקה ואז מוסיפים את הבשר ומבשלים במשך 5 דקות תוך כדי שמפוררים את הבשר בעזרת כף או מזלג. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
הרכבת החצ'פורי:
5. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעיגול ממלאים במרכזו ממלית הבשר, מקפלים לצורת משולש ומסדרים את החצ'פורי המוכנים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד המקופל כלפי מטה.
6. מברישים את החלק העליון בביצה טרופה, גוזרים / חותכים במרכז החלק העליון משולש בצק קטן כדי לחשוף את המילוי, מפזרים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
7. מניחים חלמון שלם על המילוי החשוף ואופים במשך 5 דקות נוספות.
> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.