לזניה קלאסית (צילום: שרית גופן)
רשימת המצרכים (6 מנות):
- 1 חבילה דפי לזניה פרפקטו אסם
- 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
רוטב:
- 2 צנצנות רוטב עגבניות קלאסי פרפקטו אסם
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות קמח
- מלח ופלפל שחור
- מעט אגוז מוסקט
- 2 כוסות חלב
ציוד נדרש: תבנית מלבנית בגודל 25X30 ס"מ
הכנה (40 דקות):
להכנת הרוטב:
- ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
- כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
- מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים, כך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד הסמכה. מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים היטב.
להרכבת הלזניה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות – טורבו.
- מניחים שכבה של דפי לזניה בתבנית.
- יוצקים מהרוטב ומפזרים אותו היטב.
- מניחים עוד שכבה של דפי לזניה ויוצקים מעליה עוד רוטב.
- חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.
- את החלק העליון של הלזניה מכסים ברוטב ומפזרים אותו באופן אחיד.
- מפזרים מעל את הגבינות.
- אופים את הלזניה במשך כ - 30 דקות. אם החלק העליון של הלזניה משחים ניתן לכסות אותה בנייר כסף או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור.
קרדיט:
צילום: שרית גופן
הכנה: רות אוליבר