סְפוֹלְיָאטֶלֶה (מאפה איטלקי)
הגירסה הקלה | ל 12 מאפים
מצרכים :
חבילת עלי פילו מופשרים
100 גרם חמאה מומסת
נייר כסף
למילוי :
250 מל׳ שמנת להקצפה
250 גרם ריקוטה קלאסית 5%
חצי כפית מחית וניל
4/5 כפות סוכר
חצי שקית פודינג וניל
אבקת סוכר לקישוט מעל
אופן ההכנה:
מרחו על עלי הפילו חמאה מומסת, גלגלו והניחו את העלה הראשון בצד ומרחו בחמאה את העלה השני, הניחו את העלה הראשון על תחילתו של העלה השני וגלגלו את העלה השני על העלה הראשון, המשיכו כך את כל העלים.
דחפו פנימה בעזרת שתי האגודלים לצורת משלוש את העלים ואפו על תוכנית טורבו בחום של 170 מעלות עד להזהבה (כ- 25-20 דקות)
הקציפו בקערה את את כל המרכיבים למעט הפודינג, לאחר כחצי דקה הוסיפו בהדרגה את הפודינג לקצפת רכה יחסית.
מלאו את המאפים ופזרו אבקת סוכר מעל .
בתאבון