פתיתים מגוונים (צילום: אוראל בראל)
פתיתים עם חלב וגבינות
מצרכים:
400 גרם פתיתים
10-12 עגבניות שרי תמר
2-3 שיני שום כתוש
צרור קטן של עלי בזיליקום
25 גרם חמאה
כף שמן זית
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
כף גבינת פרמז׳ן מגורדת
2 כוסות חלב חם (חד״פ שתיה חמה)
2 כוסות מים חמים (יחד זה 900 מל׳)
אופן ההכנה:
מטגנים קלות בחמאה ושמן הזית את השום כתוש והעגבניות. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם לעוד 2-3 דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים יחד כחצי דקה , מוספים את החלב והמים החמים מכסים ומבשלים על אש קטנה כ 10-15 דקות תוך כדי בחישה (שלא ידבק לתחתית) מוסיפים גבינה צהובה ועלי בזיליקום ומערבבים להמסת הגבינה, מגרדים גבינת פרמז׳ן מעל.
בתאבון!