המרכיבים ל- 20 יחידות
2 ביצים L
1 כפית מייפל
240 מ"ל (כוס) חלב תנובה
50 גרם חמאת תנובה מומסת
1/2 כפית מלח
70 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
70 גרם פתיתי עמק
175 גרם (1 ו 1/4 כוסות) קמח תופח
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה שמים ביצים, מייפל, חלב, חמאה מומסת ומלח וטורפים היטב.
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
- משמנים מעט מחבת רחבה ובעזרת כפית או שקית זילוף עם צנתר או בקבוק לחיץ, יוצרים מיני לביבות ומטגנים מ- 2 הצדדים עד להזהבה עדינה.
- מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה או ככה לבד עם סלט ירקות והמון מצב רוח.
הערות ושדרוגים: בשלב הראשון של טריפת המצרכים אפשר להוסיף עירית קצוצה ו/או פלפל שחור גרוס. אפשר להכין את הלביבות גם בגרסה גולה יותר והן מעולות גם כארוחת ערב בכל יום בשנה.
בתאבון!