כיכר השבת

לקראת סעודת פורים

אילו משקאות אסור לערבב עם אחרים - ומה לגבי תרופות?

"משקה אל משקה" - אומנות השתייה הבטוחה: כל מה שצריך לדעת על שילובי משקאות, השפעותיהם והדרכים לחגוג בלי לסכן את הבריאות (בריאות)

| כיכר השבת |
לא כל עירבוב מומלץ
לא כל עירבוב מומלץ (צילום: א.ל)

שתייה חריפה היא חלק כמעט מכל שמחה ורלוונטית עוד יותר בימי הפורים, אך שילובים לא נכונים של משקאות עלולים לגרום לתופעות לא נעימות ואפילו לסכנות בריאותיות. מה המשקאות שאסור לערבב, ההשלכות של ערבוב לא נכון, והדרכים הנכונות לשתות כדי לשמור על חוויה מהנה ולא מזיקה, מדריך לשתייה נכונה.

משקאות שאסור לערבב

  1. אלכוהול ומשקאות אנרגיה- שילוב של אלכוהול עם משקאות אנרגיה כמו רד בול, אקסל ומשקאות קפאין אחרים פופולרי אך יש להשים לב לכך שהוא עלול להטעות את הגוף. הקפאין מעורר את הגוף וממסך את תחושת השכרות, מה שעלול להוביל לשתייה מופרזת, התייבשות ולחץ דם גבוה, את כל זה השותה לא יחוש עקב תחושת המיסוך של הקפאין ורק בשלב מאוחר יותר הוא יוכל לחוש בזה, ואז כבר יתכן וזה יהיה מסוכן, לכן גם עם אתם נוהגים לשלב, שימו לב להגביל את הכמות מראש.
  2. אלכוהול ותרופות - נוטלים תרופה כלשהי? שילוב בין אלכוהול לתרופות כמו משככי כאבים, אנטיביוטיקה, תרופות אנטי-דיכאוניות או אנטי-היסטמינים יכול לגרום להשפעות בלתי צפויות כמו נמנום מוגבר, ירידת לחץ דם מסוכנת ואף נזק לכבד, בדקו היטב באם אתם נוטלים תרופה האם מותר לכם לשתות באותו הזמן.
  3. יין ומשקאות חריפים - אז מה אפשר לערבב ואיך? ערבוב של יין (בעיקר יין אדום) עם ויסקי, וודקה או רום עלול לגרום לכאבי ראש חזקים, התייבשות מהירה והחמרה של השפעות האלכוהול בשל שילוב תסיסת היין עם האלכוהול המזוקק, הימנעו מעירוב מסוג זה.
  4. בירה ומשקאות חריפים חזקים - באנגלית ישנו משפט: ״Beer before liquor, never sicker״ – שתיית בירה לפני אלכוהול מזוקק כמו טקילה או וויסקי יכולה להוביל לשכרות מהירה ולתופעות לוואי כמו הקאות וחוסר איזון בגוף, הימנעו מכך ודאגו להגיש את המשקאות בסדר הנכון.
  5. משקאות חמוצים עם ויסקי - שילוב בין מיצים חומציים (כמו מיץ תפוזים או לימון) לבין ויסקי עלול לגרום לחומציות יתר בקיבה ולתחושת חוסר נוחות. גם ערבוב וויסקי עם חלב (פחות רלוונטי בסעודת פורים הבשרית כמובן) עלול להוביל לכאבי בטן ולבעיות עיכול.

איך לשתות נכון?

  1. לשמור על איזון וניהול צריכת האלכוהול - שתו לאט, והימנעו משתיית כמויות גדולות בפרק זמן קצר. שתייה מתונה מאפשרת לגוף לעבד את האלכוהול בצורה בטוחה יותר.
  2. לשתות מים במקביל - הקפידו לשתות מים בין משקאות אלכוהוליים כדי למנוע התייבשות ולמזער תופעות לוואי כמו הנגאובר.
  3. לא לשתות על קיבה ריקה - אכילה לפני ואחרי השתייה מסייעת להאט את ספיגת האלכוהול בגוף ומפחיתה את השפעתו.
  4. הימנעו משילובים מסוכנים - הימנעו מערבוב משקאות שונים ללא ידיעה על השפעותיהם, במיוחד משקאות אנרגיה, תרופות, או שילובים של משקאות חריפים מסוגים שונים.
  5. הקשיבו לגוף שלכם - אם אתם מרגישים מסוחררים, חלשים או לא בנוח – הפסיקו לשתות, שתו מים, ונחו. אל תתעלמו מאותות האזהרה של הגוף.

סיכום: בחירה מושכלת של משקאות והימנעות מערבובים מסוכנים יכולה למנוע חוויות לא נעימות ואפילו סכנות בריאותיות חמורות. שתייה נכונה היא לא רק עניין של בריאות אלא גם של הנאה ושליטה על החוויה. שתו באחריות ותיהנו בצורה בטוחה, לחיים לחיים!

מקורות:

Mayo Clinic – Alcohol interactions with medications

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA)

Harvard T.H. Chan School of Public Health – Alcohol and Health

World Health Organization (WHO) – Alcohol and its health effects

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
עולם הבריאות