כיכר השבת

מרק קישואים קטיפתי לצד ברוסקטות

עורכת מדור אוכל של אתר 'כיכר השבת' מגישה מתכון מפנק למרק קישואים קטיפתי, המוגש לצד ברוסקטות מרוחות בחמאת שום (אוכל, מתכונים)

| 5 | כיכר השבת |
מתכון למרק קישואים לצד ברוסקטות בחמאת שום
(צילום: shutterstock)

המצרכים למרק קישואים קטיפתי

  • 2 בצלים לבנים פרוסים דק
  • 8 קישואים בינוניים ומוצקים היטב
  • 240 מ״ל שמנת מתוקה
  • 100 גר׳ חמאה
  • 2 1/2 ליטר ציר ירקות או מים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • לפיזור: בצל ירוק וגבינה בולגרית
  • להגשה: ברוסקטות בחמאת שום

אופן ההכנה של מרק קישואים קטיפתי:

  • בסיר למרק ממיסים את החמאה ומטגנים עד שקיפות את הבצל.
  • חותכים את הקישואים לקוביות שוות בקליפתם.
  • מערבבים יחד ונותנים לקישואים "להזיע".
  • מוסיפים תיבול ונוזלים ומכסים.
  • מבשלים כ-40 דק׳.
  • בעזרת מקל בלנדר טוחנים את המרק.
  • מוסיפים את השמנת (לשומרי משקל שביננו - ניתן להוסיף גם רק חצי מיכל שמנת)
  • מרתיחים יחד שוב.
  • מגישים בצלחת מרק ומפזרים מעל קוביות בולגרית ובצל ירוק קצוץ דק.

המצרכים לברוסקטות בחמאת שום

  • באגט פרוס או פרוסות לחם קאסטן
  • 100 גר׳ חמאה בטמפרטורת חדר
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 שיני שום
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כף שטוחה בזיליקום מיובש

אופן ההכנה של ברוסקטות בחמאת שום:

  • בכלי עמוק מניחים את השום והבזיליקום, וטוחנים בעזרת מקל בלנדר
  • מוסיפים את החמאה והמלח ומועכים יחד.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מורחים את פרוסות הבאגט בחמאה בשכבה דקה
  • ואופים עד הזהבה קלה
  • מגישים לצד המרק

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
הולכת להכין (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מימי
1
אפשר גם פרווה.
רחל
אולי גם יעניין אותך
מרקים