(צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 12 עגבניות בשלות
- 1 צרור בזיליקום טרי עלים בלבד, או 1 כף גדושה בזיליקום מיובש
- 3 כפות שמן צמחי
- 2 פרוסות חלה
- 8 שיני שום פרוסות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 2 ליטר מים רותחים
- מלח
- קמצוץ סוכר
- פלפל לבן
אופן ההכנה:
אופן ההכנה של מרק עגבניות;
- בקערה עם מים משרים את שתי פרוסות החלה למשך 10 דק׳.
- סוחטים היטב את הלחם ומניחים בצד.
- קולפים את העגבניות, וחותכים לקוביות.
- מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים בו קלות את קוביות העגבנייה ואת השום יחד מספר דק׳.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום כשהם קרועים.
- מפוררים עם הידיים את הלחם ומערבבים לתוך הסיר.
- מתבלים במלח ופלפל וסוכר
- מוסיפים את רסק העגבניות והמים.
- מבשלים כ-20 דק' באש נמוכה.
- בזמן שהמרק מתבשל חותכים את 2 פרוסות החלה לקוביות קטנות
- מניחים בתבנית אפיה, מזלפים שמן זית ומפזרים מלח.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
- אופים כ-20 דק' או עד הזהבה וקרנצ'יות רצויה.
- אחרי שהמרק בושל טוחנים אותו בעזרת מקל בלנדר היטב.
- מביאים לרתיחה נוספת.
- מגישים מרק ומעל כף של שמנת חמוצה לצד הקרוטנים האפויים