עונת הווקאלי נפתחה כרגיל בקול ענות חלושה, קול ענות אנוכי שומע... כמידי שנה אצהיר, שאינני נכנס לשאלה ההלכתית מה מותר ומה אסור (AI מותר?) אלא רק מתייחס למוזיקה כמוזיקה. אני מחבב מאד מוזיקה ווקאלית, אבל רק בתנאי שמדובר במוזיקה טובה. נכון, אנחנו מורידים את הסטנדרטים בימים אלו, וגם אמן בינוני ומטה שמייצר חומר ווקאלי ראוי, יקבל מקום והשמעות, אבל בחייאת תכבדו את עצמכם ותעשו את זה נכון.
>> למגזין המלא - לחצו כאן
בטור שלפניכם אני אעניק בחינם, כן כן, כמה עצות טובות לאמנים ולעורכי המוזיקה ברדיו, שחלקם לא ממש הבינו את הקונספט.
1. אמנים יקרים, אם החלטתם להסיר את המוזיקה מהשיר שלכם ולשחרר את ערוץ השירה לבד, עירום ועריה, זו לא מוזיקה ווקאלית, זה סתם שעמום מטומטם שעדיף שתשמרו אצלכם בבית ולא תפיצו אותו ברבים. השבוע קיבלתי כבר שניים כאלה מאמנים שונים, כמובן שחסכתי מכם הגולשים את הזוועה. לא מבין מי הבנאדם שחושב שמישהו רוצה לשמוע קול קורא במדבר...
2. ליווי של קלידים מוחלשים ברקע השירה, זו לא מוזיקה ווקאלית. זו מוזיקה רגילה גם הלכתית, שנשמעת פחות טוב מהרגיל, או יותר מדויק, נשמעת על הפנים.
כמה אמנים שחררו שירים כאלה בליווי של קלידים עם "קולות" ברקע, זה מביך ועצלני במיוחד.
מוזיקה ווקאלית היא לא מוזיקה שנשמעת גרוע, אלא מוזיקה שהכל בה ווקאלי - שירה בפה ולא כלי נגינה, גם אם הם נשמעים מעפן. אל תבזו את עצמכם ותשחררו את החלטורות האלה.
3. מוזיקה ווקאלית היא לא תירוץ לסאונד רע ולא מקצועי, אפשר לעשות מוזיקה ווקאלית איכותית עם סאונד פצצה. כן, זה מצריך אנשי מקצוע ויש כמה מעולים כאלה בארצנו הקטנה.
כן כן, אני מתכוון גם אליכם אלו עם השירה שטובעת בריוורב (הד) עצבני במיוחד סטייל מנהרות החמאס, לא מגיע לנו העונש הזה.
4. שדרנים ועורכים יקרים, אני יודע שחלק משירי הווקאל האמריקאים הוקלטו לכבוד חנוכה/פורים/פסח. הם נשמעים מעולה מבחינת העיבוד והסאונד, אבל בחייאת נשמע לי הזוי להשמיע שיר על לטקס, סופגניות וכדורי קניידלאך בתחילת חודש אייר... אם אתם לא דוברי אנגלית (לכו ללמוד), בקשו ממישהו אחר שיסמן לכם את השירים שלא קשורים בעליל לתקופה הזו. יש מספיק מוזיקה שמתאימה לכל זמן ועת. זה מביך!
5. בגלל שאתם ממש מתעקשים ודורשים שאתן לכם רשימת אמנים מומלצים, אז ככה:
בארה"ב: 4 להקות מובילות - 613 (חיים ובועטים), המכביטס (שכבר לא ממש פעילים), Y-studs (שגם הם לא ממש פעילים) ולהקת A.K.A.PELLA (שמזמן לא פעילה אבל הותירה אחריה לא מעט אלבומים). יש גם אלבום חדש של אמן צעיר בשם דוד רוטברג שמארח אמנים רבים לביצועי אקאפלה נקיים ואיכותיים.
בישראל: כל מה שנוגע בו יונתן שטרן, האיש שאחראי גם על הפקות רבות בחו"ל בשנים האחרונות. שימו לב לאלבום הסולו שלו ולשלושת האלבומים שהפיק עבור מאיר בן דרור.
אם אתם חובבים עיבודים מעט פחות מורכבים ורק עוטפים, האזינו לסדרת האלבומים של ארי גולדוואג - "אקאפלה סול" אותם הוא מפיק בעצמו באולפן הביתי שלו בבית שמש ולאלבומיו של בני פרידמן - "לחישות הנשמה" בהפקתו של דני גרוס.
שייבנה בית המקדש במהרה בימינו ותן חלקנו בתורתך ושם נעבודך ביראה כימי עולם וכשנים קדמוניות!
- להערות והארות ווקאליות: nl@kikar.co.il
הצגת כל התגובות