כיכר השבת

באנו לשדרג

יפה ומאפה: בצק פילו במילוי פטריות וערמונים

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו יוצרת מנה אלגנטית של מאפה פילו הממולא בפטריות (תזכורת: לא שוטפים אותן ורק מנגבים, כדי לשמור על הבשרניות שלהן במיטבה) המטוגנות עם בצל וערמונים שמוסיפים טעם אגוזי משובח. קיפול הבצק מעט מאתגר, אך קל לביצוע כשמבינים את הרעיון העומד מאחוריו. בהצלחה ובתאבון, כמובן (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

| 3 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • שמן לטיגון ומריחת הבצק
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 10 פטריות פורטבלו, קצוצות דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • מלח ופלפל
  • 1 חבילת ערמונים בוואקום, קצוצים דק
  • 1 כף סילאן - לא חובה
  • 1 חבילת בצק פילו מופשר
  • רוטב צ'ילי מתוק - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. במחבת, מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מוסיפים את השום ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הערמונים והסילאן, אם משתמשים. מערבבים הכל יחד.

2. משמנים את הבצק בשמן, מקפלים וממלאים, לפי הסרטון. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות עד להזהבה.

3. מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
הקיפול ממש נהדר ,המילוי נשמע ממש טעים . וגם את נראית תמיד מטופח ויפה .
אהבתי
2
ממש מוזר.... חובה על פי כשרות לדטוף פיטריות יש שם עכבישונים קטנים אז לתשומת ליבכם את אמורה להעות חרדית.
מחלקת הכשרות
1
למה היא ניראת כועסת?
לא מחייכת אף פעם
אולי גם יעניין אותך
מבשלות בכיכר