הכנת האיולי:
- 3/4 כוס מיונז
- 1 שן שום, כתושה דק מאד
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כף רוטב צ'ילי חריף
הכנת התירס:
- 4 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
- 2 כפות גרידת ליים
- 1/4 כפית כוסברה
- 1/2 כפית אבקת שום
- 6 קלחי תירס, ללא קליפות
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט את התנור או מכשיר גריל.
2. מכינים את האיולי: בקערה קטנה, מערבבים את המיונז עם השום, הפפריקה והצ'ילי, עד לאיחוד. מניחים בצד.
3. מכינים את התירס הצלוי: בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם גרידת הליים, הכוסברה ואבקת השום, עד לאיחוד. מברישים כל קלח תירס בכ-2 כפיות מתערובת החמאה.
4. ברגע שהגריל/התנור חם, צולים את את התירס המומתק עד שהוא חרוך היטב מכל הצדדים (הופכים באמצע), במשך 6 עד 8 דקות. מתבלים את התירס במלח ופלפל.
5. מגישים חם, לצד האיולי החריף.