שיעור ראשון - יום אפיה ובישול
זה נכון שהמטבח הוא הטריטוריה שלך, אבל היום את עוצמת עיניים, לא חושבת על מושגים כמו, שטיפת כלים, לכלוך ואסטטיקה, ומקדישה את כל כולו למען הילדים. ההנאה של הילדים (ואולי אפילו גם שלך) תהיה בעבורך הפיצוי המלא על ה-כ-ל.
אז קודם כל, את המתכונים המסובכים הניחי בצד. כעת חשוב לחפש מתכונים הכי קלים ופשוטים להכנה, כאלה שגם הילדים יוכלו להיות שותפים בהכנתם.
כדי לעזור לך, בחרנו מבין שלל המתכונים, מתכון לעוגיות. קל להכנה, לא מדי מלכלך והעיקר גם טעים. הגדולים יותר יכניסו את החומרים לקערה, אבל גם הקטנים יוכלו להצטרף לעשית הצורות מהבצק, ולפיזור הסוכר.
חומרים:
125 גר מרגרינה (רכה)/ חמאה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לבצק
מרדדים עלה בצק (לא דק מדי) , יוצרים צורות , מסדרים בתבנית
מפזרים סוכר מעל העוגיות ואופים בחום בינוני עד שמזהיב .
אפשרות נחמדה נוספת, קלה להכנה, אך מלכלכת הרבה יותר היא כדורי שוקולד. אין ילד שלא יהנה מיצירת כדורים בגדלים שונים, ובטבילתם בקוקוס או בסוכריות צבעוניות. אבל החום-חום והליכלוך – לכלוך.
ואם כבר עוגיות או כדורי שוקולד - למה לא קרטיבים? אז רק נזכיר לכם את הקרטיבים הביתיים המסורתיים (פטל, מקל ולמקפיא) שתמיד יהיה נחמד לכולם ללקק, ולהעביר עוד כמה דקות.
את ארוחת הערב היום, נעשה גם כן חגיגית במיוחד, בשיתוף מלא, כמובן, של הילדים. אפשר להכריז שהמטבח הוא "מסעדה", ובכך להגביר שבעתיים את ההתרגשות. ומה יהיה בתפריט?
קודם כל, חביתה. אבל לא סתם פשוטה שכל אחד יכול להכין. היום כל ילד יכול לבחור תוספת מיוחדת: גבינה צהובה, גבינה מלוחה, נקניקיות, תירס או הכל ביחד (בלי אחריות על הטעם), שאיתה יטגנו לו את הביצה.
כדי שיהיה עוד יותר מענין, אפשר לקשט את החביתה בירקות בכל מיני עיצובים : פרצופים, מסגרות ועוד, וכך גם להשקיט את המצפון של שוחרי הבריאות למיניהם. אפשר לחתוך את הירקות לרצועות, ולתת לילדים לקשט את החביתה בעצמם.
אבל ההפתעה המרכזית של הערב תהיה הפיצה. אפשר כמובן לקחת מתכון מתוך ספרי בישול, ולהכין פיצה אמיתית מבצק, אבל אפשר גם לעשות את זה קל ומהנה בהרבה, ולהוסיף לטוסט הרגיל של הקטשופ והגבינ"צ, גם אורגנו, זיתים, ותירס ובצל למי שאוהב. הקטנים יוכלו למרוח את הקטשופ, והגדולים יגררו גבינה צהובה ויוסיפו תבלינים.
כדי להגביר את האטרקטיביות, אפשר להכין מליטר חלב שוקו בקנקן או בבקבוק, ולתת לילדים הרגשה של "שוקו ללא הגבלה על חשבון הבית" (אף על פי שהוא כנראה יתכלה די מהר). במקום אבקת שוקו אפשר לשים סירופ שוקולד – זה נותן טעם יותר דומה ל"שוקו של החנות".
כעת, מה שישאר הוא להשכיב את העדר השבע לישון, לנקות את הכל, ולברך על עוד יום חופש נוסף שעבר בשלום.
אם יש לכם רעיונות נוספים לתעסוקה – נשמח אם תשתפו אותנו.