מצרכים לבצק פריך
- חמאה 200 גרם
- קמח 1.5 כוס
- אגוזי לוז טחונים 80 גרם
- שוקולד חלבי (חום/ לבן) 100 גרם
- סוכר 0.5 כוס
- חבילה סוכר וניל 2 יחידות
- חבילה אבקת אפייה 1 יחידות
- חלמונים 2 יחידות
מצרכים למוס שמנת
- שמנת מתוקה להקצפה 500 מ"ל
- שמנת חמוצה 200 גרם
- גבינה לבנה 125 גרם
- חלב 0.5 כוס
- חבילה פודינג וניל 1 יחידות
- חבילה סוכר וניל 2 יחידות
- סוכר 0.5 כוס
הוראות הכנה
בסיס:
רסקו את האגוזים ואת השוקולד, הוסיפו את שאר המרכיבים, עבדו לבצק, וחלקו את הבסיס לשניים. חצי אחד שטחו בתבנית בגודל A4, (או בתבנית עגולה גדולה) ואפו למשך 15 דקות על 180 מעלות חום, עד להזהבה. את החלק השני שטחו גם כן בתבנית נפרדת, ואפו למשך 10 דקות בלבד. פוררו את הבצק בעודו חם בעזרת מזלג, ואפו את הפרורים למשך 5 דקות נוספות- שמרו את הפרורים לציפוי העוגה.
מוס:
הקציפו את השמנת עם הסוכר. לאחר קבלת קצף יציב, הוסיפו בהדרגה את שאר המרכיבים, ואחדו לקבלת מוס שמנת.
שפכו את השמנת על בסיס הבצק, פזרו את הפרורים ששמרתם באופן אחיד מעל השמנת, קררו במקרר והגישו קר- בתאבון!