רכיבים
- 1 כוס (120 גרם) קמח מלא מנופה
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס (250 מ"ל) חלב שקדים לא ממותק
- 2 כפות (30 מ"ל) סירופ מייפל
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
להגשה: סירופ מייפל ופירות טריים לבחירתכם או סירופ שוקולד
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה, המלח והקינמון. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את חלב השקדים וסירופ המייפל ומערבבים בעדינות עד שהקמח נטמע היטב בתערובת. הבלילה אמורה להיות סמיכה ומעט גושית.
2. נותנים לתערובת לנוח במשך 5 דקות ובינתיים מחממים מחבת עם ציפוי לא דביק על אש בינונית. אם אין לכם מחבת כזו, שמנו מחבת רגילה במעט שמן קוקוס / שמן זית / תרסיס שמן.
3. יוצקים למחבת 1/3 כוס מהבלילה לכל פנקייק ומטגנים אותם בקבוצות. כשהקצוות של הקבוצה הראשונה מעט יבשים, יציבים וזהובים ועולות בועות על פני הפנקייק, הופכים את הפנקייקים ומטגנים במשך 30-90 שניות.
כשהפנקייקים תפוחים ומעט שחומים, עורמים אותם זה על זה, מזלפים סירופ מייפל, מפזרים מעל פירות טריים ומגישים מיד, חם.