לפנקייקים:
- 400 גרם (½2 כוסות + 3 כפות) קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית מחית וניל
- 15 גרם (½1 שקיות) אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 240 מ"ל חלב
- 50 גרם חמאה
- 120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
- ספריי שמן / חמאה - לטיגון
להגשה:
- סירופ מייפל
- פירות טריים
אופן ההכנה:
1. בקערה מספר 1, מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר, המלח, הסודה לשתיה ואבקת האפייה.
2. בקערה מספר 2, מניחים את החמאה, החלב, הווניל והשמנת ומחממים במיקרוגל במשך דקה או עד שהחמאה נמסה והתערובת לא חמה.
3. טורפים היטב ומוסיפים את הביצים. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה עם מעט גושים.
5. עוטפים ומניחים במקרר ל-15 דקות.
6. מחממים מחבת נון סטיק בקוטר הרצוי על אש בינונית ומורחים בחמאה או מרססים בספריי שמן.
7. מוזגים את הבלילה למחבת - עדיף בעזרת מצקת ומחכים להיווצרות בועות קטנטנות על פני הפנקייק.
8. הופכים את הפנקייק לעוד דקה ומעבירים לצלחת הגשה.
9. ממשיכים לטגן את כל יתר הפנקייקים ועורמים למגדל.
טיפים
1. נזהרים לא לערבב יותר מדי את הבלילה. ערבוב יתר מפתח רשת גלוטן שגורמת לפנקייקים להיות קשים וצמיגיים.
2. כדי שחומרי ההתפחה יתחילו לעבוד, חשוב לתת לבלילה מנוחה של מינימום 15 דקות, אפשר גם יותר (אפילו לילה).