רכיבים
- 4 כוסות קמח לבן, מנופה
- ⅓ כוס סוכר מגורען
- ½ כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים פעילים
- ¾ כוס מים חמים
- ½ כוס חלב מרוכז
- 1 ביצה, טרופה קלות
- 2 כפות חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- שמן צמחי לטיגון
- אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר המצויד בוו לישה, משלבים את הקמח עם הסוכר, המלח והשמרים.
2. מוסיפים את המים החמים, החלב המרוכז, הביצה והחמאה ומערבבים במהירות בינונית במשך 4-5 דקות, עד לקבלת תערובת בצק חלקה, אך דביקה.
3. מעבירים את הבצק לקערה בינונית משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקרר במשך שעה עד שעתיים. (ראו הערה למטה על התפחת לילה).
4. כשהבצק תפח, מחממים כמות נכבדה של שמן בסיר בינוני, עד שהשמן מגיע ל-180 מעלות במד חום. מרפדים תבנית בכמה שכבות של נייר סופג.
5. בזמן שהשמן מתחמם, מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חתיכת בצק על משטח מקומח קלות. חותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ (אין צורך לדייק).
6. מטגנים את הבצק בקבוצות, עד להזהבה והתנפחות, במשך 5-6 דקות. הופכים את הבצק בזמן הטיגון כדי לוודא שהוא משחים בצורה אחידה.
7. מעבירים בעזרת כף מחוררת את המאפים מהשמן, לתבנית המרופדת בנייר מגבת. מצננים מעט ואז מפזרים בנדיבות את אבקת הסוכר. מגישים מיד.
הערה: אפשר להכין את הבצק גם בערב שלפני ולתת לו לתפוח בלילה באופן הזה: משתמשים במים פושרים בשלב 2. מעבירים את הבצק לקערה בינונית משומנת, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח במקרר במשך הלילה (8-10 שעות). מוציאים מהמקרר וחוזרים לשלב 4.