כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לקערת לחם עם ביצת עין - בראנץ' מושלם

קוראים לזה גם "ביצה בקן" ולמעשה מדובר בביצת עין שמכינים בתוך פרוסת לחם קלוי או לחמנייה אישית. אם יש מנה שמגדירה במדויק מהו בראנץ' - זו המנה הזו (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קערת לחם עם ביצת עין
קערת לחם עם ביצת עין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 לחמניות עגולות קטנות
  • 1/2 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה מגורדת
  • 1/4 כוס עירית קצוצה / בצל ירוק קצוץ
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בעזרת סכין חדה, חותכים את הרבע העליון של כל לחמנייה ומעבירים אותו לתבנית. בעזרת כף, מרוקנים את תוך הלחמנייה ויוצרים גומה במרכז - אך שומרים על שוליים של לחם בפנים.

3. מסדרים את קעריות לחם בתבנית, ומפזרים בתחתית כל גומה כבסיס 2 כפות גבינת צ'דר / גבינה צהובה ו-1 כף עירית.

4. שוברים ביצה בכל קערת לחם, יוצקים מעל 1 כף שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5. אופים במשך 15-17 דקות, עד שהלחמניות קלויות, החלבונים מתגבשים והחלמון עדיין מעט נוזלי. מצננים במשך 5 דקות, מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים מיד עם סלט ירקות עשיר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´