לפריטטה:
- 1 בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות
- 2 כוסות ברוקולי (עדיף טרי)
- 5 פטריות טריות, פרוסות
- 6 עגבניות שרי תמר, חצויות
- 8 ביצים
- מלח ופלפל שחור
- 4 כפות שמן
לסלט בריאות:
- 1 ראש קייל, שטוף היטב ומיובש
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 מלפפון, חתוך לקוביות
- 8 עגבניות שרי
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
- 1 גמבה, קלויה וחתוכה לרצועות
- 1 כף פסטו
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 לימון, סחוט
- מלח
אופן ההכנה:
הכנת הפריטטה:
1. במחבת, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הירקות ומקפיצים הכל יחד על אש גבוהה.
2. בקערה, טורפים את הביצים, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים את התערובת על הירקות. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים עד שהפריטטה זהובה בתחתית. מכסים את הפריטטה בצלחת בקוטר של המחבת, הופכים עליה את הפריטטה ומחזירים אותה למחבת על הצד השני שהיה קודם למעלה (תוכלו לראות הטכניקה כאן). מכסים את המחבת, מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.
הכנת הסלט:
3. בזמן שהפריטטה מתבשלת, מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט וסמוך להגשה, יוצקים מעל את הפסטו, השמן והלימון, מתבלים במלח ומערבבים.