כיכר השבת

סוף הקיץ עם מורן פינטו

2 מתכונים לבראנץ' עסיסית: טורטיות מקסיקניות וביצה עלומה

מורן פינטו חוגגת איתכם את סוף הקיץ והחזרה לשגרה (איזו שגרה? החגים אוטוטו כאן) עם 2 מתכונים לארוחות בראנץ' מפנקות: טורטיות מקסיקניות וביצה עלומה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
ביצה עלומה על לחם קלוי עם פטריות מוקרמות
ביצה עלומה על לחם קלוי עם פטריות מוקרמות (צילום: shutterstock)

ביצה עלומה על לחם קלוי עם פטריות מוקרמות

מרכיבים:
4 ביצים
מים
4 כפות חומץ
20 פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
מלח
קמצוץ אגוז מוסקט
רבע כוס שמנת מתוקה
4 צנימים מלחם פרוס מרובע
200 גרם גבינת פקורינו

אופן ההכנה:

1. בקלחת (סיר עם ידית אחת ארוכה), מרתיחים מים עם כף חומץ, שוברים כל ביצה בנפרד לכלי וכשהמים מבעבעים, שופכים פנימה את הביצה. המים מבשלים אותה ויוצרים קרום סביבה, אך בפנים היא נשארת רכה. כשהביצה צפה למעלה, מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם 3 הביצים האחרות.

2. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות, מטגנים עד להזהבה טובה ומתבלים במלח ואגוז מוסקט. מוסיפים את השמנת המתוקה, מבשלים יחד 2 דקות ומסירים מהאש.

3. הגשה: על כל צנים מניחים בנדיבות מהפטריות, מפזרים בשפע גבינת פקורינו מגורדת מעל ולבסוף מניחים ביצה עלומה אחת על הכל. אוכלים מיד.

בראנץ' מקסיקנית

מרכיבים:
6 טורטיות
6 חביתות מוכנות (מתובלות במלח בלבד)
ממרח אבוקדו (אבוקדו מעוך מעורבב עם 1/2 בצל סגול קצוץ, מתובל במלח ולימון)
ממרח שעועית
1 פלפל אדום, קצוץ
1 פלפל ירוק, קצוץ
1 כוס תירס משימורים
1 בצל סגול, קצוץ
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
1 לימון
מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים לסלט את הפלפלים הקצוצים והתירס ומתבלים בלימון ומלח.

2. הגשה: על כל טורטייה מורחים את ממרח האבוקדו, מעל את ממרח השעועית, מניחים חביתה וכמה כפות נדיבות מסלט הפלפלים. מגלגלים לרול ואוכלים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´