רכיבים
- 4 ביצים
- 3 עגבניות
- 1 גמבה אדומה
- 1 גמבה צהובה
- 5 פטריות שמפניון
- 2 שיני שום
- 50 גרם גבינת חמד
- 1/2 גביע קוטג'
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מלח ופלפל
אופן הכנת פריטטה עם מגוון ירקות וגבינות:
רגע לפני: גם בחביתות, המטבח האיטלקי לא מאכזב ומגיש בגאווה את הפריטטה - שאוספת את שאריות השבוע ועושה קסמים בחביתה הרגילה שהופכת לצבעונית וטעימה, עם תוספת מלבבת של ירקות וגבינות.
• פורסים את העגבניות, הגמבות, הפטריות (ללא הרגל) והשום.
• מחממים מעט שמן במחבת, ומבשלים את העגבניות על אש בינונית, עד שהנוזלים ניגרים ומצטמצמים מעט.
• מגביהים את האש ומוסיפים את הפטריות, הגמבות והשום. מבשלים יחד במשך 5-7 דקות נוספות.
• מוסיפים את הקוטג', גבינת החמד, והביצים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב את כל המרכיבים.
• מפזרים מעל החביתה המתגבשת את הגבינה צהובה ומבשלים כך, ללא ערבוב נוסף, במשך 10 דקות על אש בינונית עד שהפריטטה מוכנה לגמרי.
אופן ההגשה: את הפריטטה יש להגיש חם, ולכן כדאי להכין אותה סמוך להגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!