רכיבים
- 1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות
- 2 גזרים בינוניים, חתוכים לרצועות דקות
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- 1 קישוא בינוני, חתוך לרצועות דקות
- 4 כפות שמן זית, מחולקות
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפיות שום כתוש (מ-2 שיניים)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה קצוצה דק
- 1/2 כפית קינמון
- מלח
- ⅓1 כוסות קוסקוס, לא מבושל
- 400 מ"ל ציר ירקות
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כוס צימוקים
- 400 גרם גרגירי חומוס משימורים, שטופים ומיובשים
- 1/2 כוס שקדים קלויים, פרוסים
- 3 כפות כוסברה קצוצה דק
- 2 כפות נענע קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-240 מעלות. מצפים תבנית אפייה בתרסיס שמן. מניחים את הפלפל, הגזרים, הבצל והקישוא על נייר אפייה.
2. מזלפים מעל כף אחת משמן הזית, מתבלים במלח ומקפיצים לציפוי אחיד. צולים בתנור שחומם מראש כרבע שעה, עד שהירקות רכים - מקפיצים פעם אחת באמצע הצלייה.
3. בזמן שהירקות נאפים, בקערת ערבוב קטנה, טורפים יחד את 3 כפות שמן זית הנותרות, מיץ הלימון, השום, הכמון, הכוסברה והקינמון ומתבלים ב-1/4 כפית מלח. מניחים בצד.
4. מביאים לרתיחה את ציר הירקות, 1/2 כפית מלח והכורכום. מניחים את הקוסקוס והצימוקים בקערת ערבוב גדולה, יוצקים את הציר החם על הקוסקוס ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון ומניחים לנוח 5 דקות.
5. מוסיפים לקוסקוס את הירקות הקלויים, החומוס, השקדים, הכוסברה, הנענע ומיץ הלימון ומערבבים לציפוי אחיד (תוך תיבול במעט מלח - לפי הטעם). מגישים חם.