רכיבים
- 1 בגט - לא טרי (קונים יום קודם)
- לפטה כבד:
- 400 גרם כבד צלוי
- 2 בצל סגול
- 3 כפות סילאן או סוכר חום
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 5 כפות שמן
- לריבת העגבניות:
- 500 גרם עגבניות שרי
- 1 כוכב אניס
- 1/2 1 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. פורסים לפרוסות את הבגט, או חוצים לשניים, וכל חצי פורסים לפרוסות - כדי לקבל כמות גדולה יותר.
2. מסדרים את הפרוסות בתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 12 דקות, עד שהפרוסות פריכות.
הכנת פטה כבד:
- מקלפים ופורסים את הבצלים לחצאי טבעות.
- במחבת, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הכבדים הצלויים, ומתבלים בסילאן או סוכר חום, מלח ופלפל שחור. מטגנים יחד במשך 5-6 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש. מניחים בצד לצינון.
- במקל בלנדר, טוחנים את הכבדים למחית חלקה.
הכנת ריבת עגבניות:
- מבשלים בסיר את העגבניות, הסוכר וכוכב האניס, על אש נמוכה, עד שמתקבלת ריבה סמיכה ומבעבעת. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
רגע האיחוד:
מעבירים את פטה הכבד וריבת העגבניות לכלים אישיים, מסדרים במגש את הקרוסטיני (פרוסות הבגט האפויות), מניחים ליד את הכלים עם שני המטבלים, עוטפים יפה ומשגרים.