רכיבים
- 2/3 כוס מים
- 1/3 כוס אורז לבן, לא מבושל
- 8 עלי כרוב
- 450 גרם בשר בקר טחון
- 1/4 כוס בצל קצוץ דק
- 1 ביצה, טרופה קלות
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 300 גרם רסק עגבניות מרוכז
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, מביאים מים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומערבבים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20 דקות.
2. בסיר גדול ורחב, מביאים מים מומלחים קלות לרתיחה. מוסיפים את עלי הכרוב ומבשלים במשך 2-4 דקות או עד לריכוך; מסננים.
3. בקערת ערבוב בינונית, משלבים את הבשר הטחון, האורז, הבצל, הביצה, המלח והפלפל, יחד עם 2 כפות מרסק העגבניות. מערבבים היטב.
4. מחלקים את תערובת הבשר באופן שווה בין עלי הכרוב. מגלגלים ואוטמים היטב בעזרת קיסמים.
5. במחבת גדולה, על אש בינונית, מניחים את גלילי הכרוב ושופכים את רסק העגבניות שנותר מעל. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים כ-40 דקות, תוך כדי ערבוב וכיסוי בנוזל לעתים קרובות.