רכיבים
- 1 רדיד בצל עלים
- 400 גרם חזה עוף
- 2 סלסילות פטריות טריות
- 1 בצל גדול
- 4 ענפי בצל ירוק
- חופן קשיו שבור גס
- 2 כפות חרדל חלק
- 4 כפות שמן
- 1/2 כף מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- 1 ביצה
אופן הכנת אוזני המן במילוי עוף ופטריות:
1. מפשירים את בצק העלים ושומרים במקרר עד לסיום הכנת המלית.
2. חותכים לקוביות קטנות את חזה העוף, פורסים לפרוסות את הפטריות, וקוצצים את הבצלים.
3. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות, תוך ערבוב בכף עץ. מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים יחד.
4. מוסיפים למחבת את הפטריות, מתבלים בחרדל, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, ומסירים מהאש.
5. מרסקים גס את הקשיו, מוסיפים לתערובת, מערבבים ומניחים בצד לצינון.
רגע האיחוד:
6. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
7. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את בצק העלים לעלה מלבני, לא דק מידי.
8. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
9. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמלית, סוגרים את הקצוות במרכז, כמו אוזני המן, ומהדקים היטב את נקודות החיבור.
10. מסדרים את אוזני ההמן בתבנית, מברישים כל אחת בביצה טרופה, ואופים במשך 25 דקות עד להזהבה.