סירות תפוחי אדמה במילוי ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 8 תפוחי אדמה מאורכים
- 4 כפות שמן זית
- 2 גמבות, חתוכות לרצועות
- 2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות
- 1 כוס פרחי ברוקולי, מופשרים
- 10 שיני שום, פרוסות
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת סירות תפוחי אדמה במילוי ירקות מוקפצים:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר מלא מים במשך 15 דקות. מוציאים, מסננים ומצננים מעט.
2. חוצים לאורך את תפוחי האדמה, ובעזרת סכין מועכים קלות את בשר תפוחי האדמה פנימה כדי שיהיה מקום למלית.
3. במקביל, מחממים את שמן הזית בווק ומקפיצים את הירקות במשך 7-8 דקות, עד לריכוך קל, ומחלקים אותם בין סירות תפוחי האדמה.
4. מסדרים את תפוחי האדמה הממולאים בתבנית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מגישים חם.