(צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
רכיבים
- נתח בשר מספר 5 שלם במשקל 1.5-2 קילו
- 6 בצלים סגולים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס חומץ
- 1/2 מקל וניל
- 2 מקלות קינמון
- פלפל גרוס
- מלח גס
- 2 כוסות יין לבן
- 4 כפות שמן
אופן ההכנה:
מחממים מחבת גדולה ובה את השמן, ״סוגרים״ ( מטגנים) את הנתח היטב מכל צדדיו, מעבירים לפירקס ומתבלים סביב במלח ופלפל.
מוסיפים את היין ועוטפים בשלוש שכבות של נייר כסף.
אופים כשעתיים וחצי.
בזמן שהבשר בתנור קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות מעבירים לסיר עם הסוכר והחומץ ומוסיפים את המקל קינמון ומקל וניל.
מבשלים לריבה היטב על אש נמוכה עד שמתקבלת ריבה ( אין לערבב בזמן הבישול, רק מנערים מידי פעם את הסיר בעזרת הידיות).
להגשה: מניחים את הנתח שלם ומעליו מפזרים את הריבה. מגישים חם לצד לקט ירקות.