כיכר השבת

לכבוד שבת

אחת ולתמיד: כך מכינים כבד קצוץ מושלם

המנה שמגיעה מהמטבח האשכנזי הפכה לקלאסיקה בכור ההיתוך הישראלי וכל אחד צריך לדעת להכין כבד קצוץ ראוי שיכול לשמש כממרח, סלט, תוספת או מנה ראשונה - אתם תבחרו (מתכונים לשבת, אוכל)

| 9 | כיכר השבת |
כבד קצוץ מושלם
כבד קצוץ מושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג כבד עוף
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 4 כפות שמן לטיגון
  • 2 ביצים קשות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת כבדה עם השמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם על אש נמוכה מאוד במשך כ-25 דקות עד שהם שקופים. ב-5 דקות האחרונות של הטיגון, מוסיפים גם את כבדי העוף ומקפיצים ביחד להשחמת הכבדים. מסירים מהאש וממתינים שתכולת המחבת תצטנן מעט.

2. במעבד מזון, מניחים את הבצלים, הכבדים, הביצים ושמן הזית (ניתן להוסיף מעט בייגלה או קרקרים למרקם יציב יותר), מתבלים במלח ופלפל שחור וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי. ככל שטוחנים יותר, המרקם יהיה ממרחי יותר.

3. מאחסנים בכלי אטום במקרר במשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
צולים את הכבדים (חצי קילו) מטגנים בנפרד לפחות 3 בצלים גדולים שמים בקערה ביחד עם ביצה קשה או שתיים מועכים טוב טוב עם מוט בלנדר או אפשר בבלנדר. ללא שום תבלינים או תוספות אחרות. יוצא נוזלי ממש כמו חומוס לניגוב- מעולה!
גדי
5
גם אני התפלאתי שלא הזכרתם את עניין הצליחה וגם דרגת הצלייה...וזה חשוב מאוד ..
הילה
4
סליחה, אבל ממש לא. נגזרות הבצק למיניו הורסות את הכבד
בייגלה או קרקר?

הצגת כל התגובות

3
את הכבד לא צולים לפני ששמים עם הבצל????? מטבח יהודי???????
שרי
ברור שמדובר על כבד עוף צלוי
א
ברור שצולים! צודקת שהיה צריך לציין זאת
טהר
2
מה זה להוסיף בדקות האחרונות את הכבד זה אסור צריך לצלות קודם
רשעים
1
כבד קצוץ כשמו כן הוא ! צריך ליטחון במיקסר לא כממרח ! טחינה קלה על מנת להרגיש חתיכות של הכבד כמובן עם התוספות בצל מטוגן ביצים קשות מגורדות על פומפיה גסה ותיבול לפי הטעם ( אני בשעת טיגון הכבדים מוסיפה בסוף שיש מיצים של הכבד מעט אבקת מרק) טעים בטרוף. מתכון מבית אמא הפולניה
!!!!!!
סלטים לשבת