כיכר השבת

פסח תשפ"א 2021

זה לא פסח אם לא הכנתם פבלובה מהממת לקינוח

פבלובה היא קינוח מושלם של מרנג קשה מבחוץ ורך מבפנים. מורן פינטו עם מתכון לפבלובה מ-2 רכיבים בלבד - כן, זה רק נשמע מסובך. מכינים אחת ענקית או מנות אישיות יפהפיות ומקשטים בקצפת, סירופ אוכמניות ופירות טריים (מתכונים לפסח, אוכל)

| כיכר השבת |
פבלובה אישית עם סירופ אוכמניות
פבלובה אישית עם סירופ אוכמניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 חלבונים
  • 2 כוסות סוכר

לסירופ אוכמניות:

  • 1 כוס אוכמניות
  • 1 כוס סוכר

להגשה:

  • קצפת מוכנה
  • פירות טריים כמו תותים ופירות יער (אפשר להחליף בכל פרי אהוב אחר)

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר נקייה ויבשה, מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף שדומה לסבון.

2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

3. מעבירים את הקצף לשק זילוף, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומזלפים במרכזה בתנועות סיבוביות את כל הקצף, כך שתתקבל מעין תלולית גדולה. לחלופין, ניתן לזלף תלוליות קצף (או להניח אותם בעזרת כף) אישיות.

4. בעזרת כף יוצרים מעין שקע קל ולא עמוק מדי בחלק העליון של תלוליות הקצף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כשעה וחצי או עד שהפבלובה קשה ונפרדת בקלות מנייר האפייה. מוציאים מהתנור ומצננים אותן לחלוטין.

5. במקביל, מבשלים בסיר קטן על אש בינונית את האוכמניות והסוכר, עד לקבלת רוטב סמיך. מכבים את האש ומצננים.

6. מזלפים קצפת בנדיבות מעל כל פבלובה, מקשטים בפירות ויוצקים מעל מרוטב האוכמניות. מגישים מיד או שומרים בכלי סגור במקרר עד להגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים לפסח