כיכר השבת

משדרגים את הפסח

2 מנות שלא תרצו לוותר עליהן בחול המועד

קינוח מתוק ותוספת מאתגרת לשולחן ארוחת הבוקר: מתכון לקראמבל תפוחים ומטבל חזרת לבנה של השף שמיל הולנד ממסעדת "בן עמי המושבה" הכשרה גם לפסח למהדרין (מתכונים לפסח, שיווקי)

| 1 | מקודם |
קראמבל תפוחים כשר לפסח
קראמבל תפוחים כשר לפסח (צילום: בן עמי המושבה)

קראמבל תפוחים בן עמי

6 מנות

למלית:
6-5 תפוחים ירוקים מזן גראני סמית
3 כפות סוכר חום
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
מעט קינמון
חופן נדיב של פירות יער קפואים או ריבת פטל / תות איכותית

לבצק הפירורים (קראמבל):
43 כוס תערובת קמח מצה / קמח תפוחי אדמה + שקדים טחונים דק
21 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
1. לׁשים את מרכיבי הבצק להיווצרות בצק פירורי.

2. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית, מלבד הפירות / הריבה, ובידיים לׁשים את התפוחים שיספגו בחמאה.

3. מוסיפים לקערה את פירות היער / הריבה ומערבבים שוב.

4. יוצקים את מלית התפוחים לתבניות אישיות או לספלים קטנים, דוחסים ומצפים מעל בפירורי בצק הקראמבל.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מדי פעם מציצים ובודקים אם פירורי הבצק כבר קיבלו גוון זהוב-שחום יפה.

חזרת לבנה

מרכיבים:
200 גרם שורש חזרת קלוף ומגורר דק
1 תפוח גראני סמית קלוף, ומגורר דק
6 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
מעט שמנת חמוצה של פעם

אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

מסעדת "בן עמי - המושבה" בעמק רפאים, ירושלים, פתוחה גם במהלך חול המועד בכשרות מהדרין רבנות ירושלים עם תפריט מיוחד לפסח ללא חשש קטניות, ללא שרויה וללא גלוטן.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא 21 כוס סוכר חום אלא כפי הנראה 1/2 כוס ... שוב תודה וחג שמח לכולם.
שלולית
קינוחים לפסח