כיכר השבת

מתכון לפשטידת כרובית זהובה נהדרת

מחפשים לגוון בשולחן השבת? פשטידת כרובית טעימה להפליא תעשה לכם את העבודה. המתכון קל ופשוט, התוצאה נהדרת (מתכונים לשבת, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
כרובית
כרובית (פלאש 90)

מחפשים לגוון בשולחן השבת? פשטידת כרובית טעימה להפליא תעשה לכם את העבודה. המתכון קל ופשוט, התוצאה נהדרת.

החומרים:

ראש כרובית חי חתוך לפרחים, או כרובית קפואה.

מים רותחים, מלח לפי הטעם.

שום גבישי,

ביצה,

פפריקה חריפה,

מרגרינה,

פרורי לחם.

אופן ההכנה:

מניחים את הכרובית בסיר עם מים רותחים שהומלחו, ומבשלים עד שהירק רך לחלוטין. הקפוא מתבשל מהר מאוד.

מסננים היטב, מקררים, מועכים ומערבבים עם ביצה טרופה, שום גבישי ופפריקה חריפה לבחירה.

לרפד תבנית עגולה בינונית בניר אפיה משומן, לפזר פירורי לחם או קמח מצה על השמן בשכבה דקה כדי שיספוג את הנוזלים.

להניח את הבלילה ולפזר מעליה, שוב, פרורי לחם. לנקד עם עיגולי מרגרינה קטנים, או לרסס שכבה דקה של תרסיס שמן.

לאפות בתנור בחום בינוי עד שהפשטידה זהובה ומוצקה. להגיש חם.

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
סליחה אבל אני לא מסכים עם כל המתנגדים לכרובית יש כרובית טריה של גוש קטיף (צריך לעקוב אחרי החברות המאושרות ע"י הבדצי"ם והרבנות) ויש גם קפואה של חברת בודק (ששמעתי שמגדלים אותה באקוודור בהרים מעל 5000 מטר) אני ממליץ לכל אדם ירא שמים לקנות את הספרים של הרב ויא שם מפורטים כל הנושאים של חרקים במזון בצורה
6
מערכת כיכר השבת אני לא מבין איך אתם נותנים אפשרות להעלות מתכונים שמהווים מיכשול לציבור אין אפשרות לנקות כרובית רגילה וגם מדברי המתכון ניכרים שמותר להתשמש עם כרובית רגילה צר אבל צריכים הרבה בדיקות שמעלים איזשהו דברים שהרבי אינם יודעים איך ומה נא לפרסם לפחות פחות מכשולים
5
עד כמה שידוע לי, רבנות באר שבע לא מאשרת להכניס כרובית מכל סוג לעסקים שמקבלים הכשר רבנות, אפילו לא מהדרין. הלוואי שבכל המקומות תהיה הנהגה כזו וכך נינצל מאכילת שרצים שחייבים כמה מלקות על כל חרק וחרק!

הצגת כל התגובות

4
אין אפשרות מעשית כלשהי למצוא כרובית ללא חרקים גם באלו שמוחזקות כנקיות משרצים ורמשים כביכול. ואין אפשרות כלשהי עקב מבנה התפרחת לנקות את הכרובית וכן ברוקולי מחרקים. שומר כשרות אמיתי לא נוגע בשני סוגי הירק כרובית וברוקולי.
3
והיו בה המוני חרקים קטנטנים בצבע תכלת בין הפרחים. לא להשתמש
2
אספרגוס.כרובית.ברוקולי.ל ניתן לניקוי ולכן אפילו הרבנות לא נותת להכניס לאולמות
1
יש ליזהר מלאכול את הפשטידה ברוחה בשרית, היות והפשטידה מלאה בשר חרקים. יש לפורר את הניצנים ולהניח עם "סטרילי" לחמש דקות ולאחר השטיפה לבדוק כל ניצן בפני עצמו. פרטים מדויקים יש לברר אצל הרב שמואל אליו מצפת
תוספות