לבצק:
- 1 ק"ג קמח, מנופה (ועוד, לפי הצורך)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן זית (ועוד, לפי הצורך)
- 2 כוסות מים פושרים
- 2 ביצים
- 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 4 כפות גבינה לבנה
- 2 כפות גדושות מלח
למילוי שולי הבצק:
- גבינה צהובה מגוררת
- זיתים מגולענים, פרוסים
לציפוי:
- 1 ביצה, טרופה
- שומשום לבן, שומשום שחור
לרוטב העגבניות:
- 4 כפות שמן
- 2 בצלים, קצוצים
- 3 עגבניות בשלות, מגורדות
- 3 שיני שום, כתושות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית פלפל צ'ומה
- 1 כפית צ'ילי גרוס
תוספות לפיצה:
- גבינה צהובה, זיתים ירוקים / שחורים, פטריות - וכל תוספת אהובה אחרת
אופן ההכנה:
שימו לב: זמן העבודה על הפיצה הוא 40 דקות, אך יש לקחת בחשבון גם את זמני ההתפחה הכפולה והאפייה.
1. במיקסר עם וו לישה או בקערה גדולה, לשים במשך 3 דקות את הקמח, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים הפושרים. מוסיפים את הביצים, קוביות החמאה, הגבינה הלבנה והמלח. לשים 5 דקות נוספות, עד שכל הרכיבים נטמעים היטב ומתאחדים לבצק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. אם הבצק יבש, מוסיפים שמן זית.
2. יוצרים כדור מהבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר ההתפחה, לשים את הבצק במשך 2-4 דקות ואז שוב מכסים את הקערה ומניחים להתפחה שנייה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. במקביל, מכינים את הרוטב: במחבת גדולה, מחממים את השמן, מטגנים את הבצלים עד להזהבה ואז מוסיפים את העגבניות המגורדות, השום הכתוש, השמנת והתבלינים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים מהאש ונותנים לרוטב להצטנן.
4. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים אותם ל-2 עלי בצק עגולים וגדולים (זכרו שאנחנו עומדים לקפל את שולי הבצק פנימה ולכן קוטר הפאי צריך להיות גדול יותר מהרגיל).
5. מפזרים גבינה צהובה מגוררת וזיתים פרוסים "כמסגרת" לכל פאי ומקפלים עליהם את השוליים.
6. מורחים את הרוטב במרכז כל פאי, מפזרים גבינה מגוררת ותוספות אהובות ואופים בשליש התחתון של תנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות, עד שהבצק קריספי והגבינה מבעבעת.
הצגת כל התגובות