כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לכפיתות - קציצות טוניסאיות מטוגנות

מורן פינטו עם מתכון מעולה לכפיתות - קציצות טוניסאיות טעימות ועסיסיות. אל תחששו מרשימת הרכיבים הארוכה, ההכנה לא באמת מסובכת (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
כפיתות - קציצות טוניסאיות
כפיתות - קציצות טוניסאיות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם חזה עוף, קצוץ
  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים ומגורדים
  • 3 בצלים, מגורדים
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • 1/2 צרור שמיר, קצוץ
  • 2 פרוסות לחם - מרטיבים את הפרוסות, סוחטים ומפוררים
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח (אפשר להחליף מחצית מהכמות באבקת מרק עוף)
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות סולת או קמח תירס
  • קמצוץ קינמון
  • 1 כפית תבלין קציצות (אופציונלי)
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים בידיים את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה.

2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה של כ-5 ס"מ), מגלגלים כדורים מאורכים בגודל שווה מהעיסה ומטגנים בקבוצות, עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

מגישים בפיתה עם מטבוחה חריפה או מעל קוסקוס.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
עשיתי יצא מוצלח! אך לא טיגנתי אלא בתנור,יצא מעולה ובריאות,כדאי לנסות.
1
אין כפיתות טוניסאיות עם אבקת מרק /קמח תירס/פפריקה מתוקה! הכל חריף וטוניסאי אמיתי... כל מה שצריך להיות במתכון זה טוניסאי!!! וזה ישראלי . במקום זה שמים קמח מצה או סולת בלבד ופפריקה חריפה וגם שום!!!
עוף