רכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 4 נתחי פרגית ללא עצם
- מלח ופלפל שחור
- 650 גרם שעועית ירוקה
- 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות או 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בינוניות
- 1 כוס רוטב פסטו בזיליקום
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את העופות, מתבלים אותם במלח ופלפל שחור, צולים להשחמה טובה, הופכים, מתבלים וצולים היטב גם מהצד השני. מוציאים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות.
2. לאותה מחבת, מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים אותה תוך ערבוב עד שהיא רכה ופריכה. מחזירים את פרוסות העוף למחבת, מטגנים יחד בערבוב ומוסיפים את העגבניות. מערבבים היטב, יוצקים על הכל את הפסטו, מערבבים שוב לציפוי מלא ומסירים מהאש.
מגישים מיד או שומרים עד 4 ימים בכלי אטום במקרר ונהנים בכל יום מארוחה מבושלת שרק צריך לחמם.