רכיבים
- 10 יריעות בצק פילו קפוא שהופשר במשך לילה
- 8 כפות חמאה מומסת
- 1/4 כוס רוטב צ'ילי-שום
- 500 גרם עיסת פלאפל
- סלט קצוץ - להגשה
- טחינה - להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים תבנית פאי על תבנית מרובעת המרופדת בנייר אפייה.
2. מסירים את הדפים מבצק הפילו, אך שומרים עליו מכוסה במגבת מטבח לחה קלות (זה ימנע ממנו להתייבש ולהיסדק).
3. מניחים דף אחד של בצק פילו על משטח העבודה. מברישים את כולו בחמאה מומסת. מניחים עליו דף נוסף של בצק וחוזרים על התהליך עם שאר דפי הבצק.
4. מעבירים את שכבות בצק הפילו לתבנית הפאי ומאפשרים לעודפים להיות תלויים על הקצה. מכסים את הבצק במגבת לחה בזמן הכנת המלית.
5. מורחים את רוטב השום-צ'ילי באופן אחיד על בסיס הפאי. שופכים מעל את תערובת הפלאפל ומחליקים בעזרת סכין לשכבה אחידה.
6. אופים עד שהבסיס מזהיב והמילוי מתייצב, במשך 20-25 דקות.
7. להגשה, פורסים את הפאי ומגישים עם סלט קצוץ וזילוף של טחינה.