זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- שמן
- 450 גרם תפוחי אדמה מבושלים
- 113 גרם קמח תופח, מנופה
- 56 גרם חמאה
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת פסים משומנת קלות או מחבת מברזל יצוק, על אש בינונית-גבוהה.
2. מועכים ומערבבים את תפוחי האדמה עם הקמח, החמאה והמלח בקערה גדולה, עד שנוצר בצק נוקשה.
3. הופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח. לשים קלות ומרדדים לעיגול בעובי של סנטימטר. חותכים ל-6 חלקים שווים.
4. עובדים בקבוצות, מטגנים את הסקונס על המחבת החמה, עד להזהבה, 4-5 דקות לכל צד.