למטבל:
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1 כף מיונז
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפיות אבקת צ'ילי
- קורט מלח גס
ללביבות התירס:
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס חלב
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס קמח לבן, מנופה
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 3 כוסות גרעיני תירס (טריים, משומרים או קפואים)
- 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 2 כפות עירית קצוצה
- שמן צמחי, לטיגון
- גבינת פרמזן
- כוסברה - להגשה
אופן ההכנה:
1. מכינים את המטבל: טורפים בקערה קטנה את השמנת החמוצה, המיונז, מיץ הלימון, אבקת הצ'ילי והמלח. מקררים בזמן הכנת הלביבות.
2. מכינים את הלביבות: בקערה גדולה טורפים יחד את הביצים, החלב, המלח, אבקת השום והפלפל השחור. טורפים פנימה את הקמח והסודה לשתייה עד שאין כתמים יבשים. מערבבים פנימה את התירס, הגבינה והעירית.
3. במחבת גדולה (רצוי מברזל יצוק), מחממים את השמן על אש בינונית. מרפדים צלחת בנייר סופג.
4. מעבירים כ-2 כפות מהבלילה לתוך המחבת, משטחים מעט בעזרת גב הכף. עובדים בקבוצות של 3 או 4 לביבות, מבשלים עד שהצד הראשון מקבל גוון חום-זהוב עמוק, כ-2 דקות. הופכים ומבשלים עד שהצד השני מזהיב, כ-2 דקות נוספות. מעבירים את הלביבות לצלחת המרופדת במגבת הנייר. חוזרים על הפעולה עד שכל הבלילה מתבשלת.
5. מגישים את הלביבות חמות או בטמפרטורת החדר עם כוסברה מעל והמטבל בצד.