קציצות ירק אפויות (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 תפוחי אדמה, מגוררים
- 3 גזרים, מגוררים
- 2 בצלים, מגוררים
- צרור פטרוזיליה, קצוץ
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח, מנופה
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחידה.
2. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה משומן.
3. מעצבים מהעיסה כדורים בגודל שווה, סוחטים אותם מהנוזלים, מסדרים על נייר האפייה ומשטחים אותם קלות.
4. מזלפים מעל מעט שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה. מגישים עם סלט ירקות רענן וטחינה / שמנת חמוצה.