רכיבים
- 425 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
- 1/2 בצל סגול
- 1 שן שום
- 1/4 כוס שומשום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- קמצוץ פלפל קאיין (לא חובה)
- 1 ביצה
- 1 כוס פירורי לחם
- להרכבה: 4 לחמניות המבורגר עגולות, מיונז, ירקות אהובים
אופן הכנת המבורגר פרווה:
1. מנקזים את גרגרי החומוס מנוזלים, קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
2. במעבד מזון, טוחנים לתערובת חלקה את גרגרי החומוס, הבצל, השום, השומשום והתיבול - מלח, פלפל, פלפל קאיין ופפריקה.
3. מוסיפים את הביצה, ומעבדים עד לאיחוד מלא. אחר כך, מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים לתערובת אחידה.
4. מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק 4 קציצות עגולות, ניתן להיעזר ברינג לקבלת קציצות מדויקות ויפות (הערה: בשלב זה, אפשר לעטוף את הקציצות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 3 ימים, או להקפיא עד חודש).
5. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך 15-17 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה.
הרכבת ההמבורגר: חוצים לשניים כל לחמנייה, ומורחים צד אחד במיונז. מסדרים מעל שכבות של חסה, קציצת המבורגר, פרוסת עגבניה, פרוסות צנון או בצל, ומעט נבטים. מתבלים במלח, סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.