כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון ליאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר

השפית מורן פינטו עם מתכון ליאפצ'ק משובח - קוגל תפוחי אדמה עם בשר, פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים שמהרגע שתגישו אותו לשולחן אף אחד לא יירגע עד שהוא לא ייגמר (מתכונים לשבת, אוכל)

| 15 | כיכר השבת |
יאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר
יאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים ומגורדים
  • 2 בצלים, מקולפים ומגורדים
  • 300 גרם בשר בקר קצוץ דק
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • 8 ביצים
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה המגורדים עם הבצל המגורד, מוסיפים מלח, פלפל שחור, קמח ושמן ומערבבים יחד. מוסיפים את הביצים ושוב מערבבים היטב לעיסה אחידה.

2. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור. לאחר כמה דקות מוסיפים את רוטב הטריאקי ומערבבים שוב.

3. משמנים קלות תבנית אפייה, מניחים בתוכה חצי מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים לשכבה חלקה. מניחים מעל את תערובת הבשר ומשטחים גם. לבסוף, מניחים מעל את המחצית הנותרת של תפוחי האדמה, משטחים אותה ויוצקים מעל את כל הנוזלים שבקערה בה היו תפוחי האדמה.

4. מזלפים שמן על הכל, מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל מכסים בנייר כסף ומהדקים היטב את השוליים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 3 שעות. מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים עד להזהבה טובה מלמעלה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
איזה גודל תבנית?
12
קצת מוזר במאכל כל כך אשכנזי לשים רוטב טריאקי ..לא נראה לי שהיה בפולין . ולכל התוהים בעניין זמן הטפיה ככל שזה יהיה בתנור ,על חום נמוך ,יותר זמן כך הוא יהיה טעים יותר . אצלנו ההורים הכינו והניחו בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ובאפיה זה הופך לקרנצי . אפשר להשתמש בסיר של הגחנון זה יוצא מעולה
11
עם כל הכבוד לשפית איו צורך בכיסוי התבנית וכן ב3 שעות אפיה הרי הבשר עובר טיגון עם הבצל ותוך 10 דקות הוא בשל וראוי לאכילה והכיסוי של התבנית גורם לנוזלים להשאר בפנים ולא לצאת שעה וחצי לכל הדעות מספיק וךהשאיר פתןח מהתחלה תנסו ותראו כמה זה מוצלח מחכה לתגובות

הצגת כל התגובות

10
למה היפסקתם להביא סרטונים מהכנת התבשיל וכדומה ???
9
מתכון לא ברור..כתוב לטגן בצל אבל הבצל עירבבנו עם ביצים ותפוחי אדמה??
ברשימת רכיבים כתוב פעמיים בצל, פעם ראשונה מקולץ ומגורד. ופעם שנייה קצוץ. את המקולף ומגורד יש לשים בקוגל. ואת הקצוץ יש לטגן לפני הבשר. עדיין לא מובן?
8
מה גודל התבנית? כמה על כמה?
7
האם יש לסחוט את תפוחי האדמה המגוררים?
כנראה שלא. היא ציינה שאת הנוזלים של תפוחי האדמה שנשארו בקערה יש לשפוך מעל היאפצ’ק
6
אסור לאפות יאפצ'יק על 200 מעלות! עדיף 150. וכמה זמן שיותר יותר טוב. חבל לקלקל את זה עם רטבים סינטטים, בצל מטוגן, שום, נוזלי הבשר עצמו ואולי קצת רוטב מצלי הבשר , יתנו טעם אותנטי פולני אמיתי. לא לשכוח את מולדת הקיגל הזה!
5
למה שרוף?
4
איך אני אוהבת קוגל. במיוחד מתוק!!
3
יאפצק, 3 שעות בחום 200 מעלות???
2
בשלוש שעות אני אופה בשר צלי עם כבש פעמיים
1
בטוח שזה 3 שעות? יש מצב שזה טעות?
תוספות