רכיבים
- 5 תפוחי אדמה (מומלץ להחליף 2 מהם בבטטות), מבושלים ומקולפים
- 100 גרם גבינת טוב טעם
- 1/2 בצל סגול, קצוץ
- 3 כפות כרישה חתוכה גס
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמנת חמוצה טרה
- 2 פרוסות גבינה צהובה נעם
- 3 ביצים מופרדות
- 1 כף קמח תופח
- מעט אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לבן
- מעט חמאה לשימון תבניות הסופלה
אופן הכנת סופלה תפוחי אדמה וגבינות:
ציוד נדרש: 5 כלי סופלה אישיים או כלי סופלה מרכזי.
1. מועכים בקערה את תפוחי האדמה לפירה עדין, מוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לחלבונים והמלח, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד לקבלת קצף חזק ויציב.
4. מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה בחמאה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-35 דקות עד להזהבה. מגישים מיד חם לצד סלט ירוק בתיבול לימוני.