פשטידת כרובית מהירה בשיטת "לערבב ולתנור" (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 800 גרם פרחי כרובית קפואה (מופשרת)
- 5 ביצים
- 20 עלי בזיליקום, קצוצים
- 6 שיני שום, כתושות
- 3/4 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- אופציונלי: 2/3 כוס פרמזן מגורדת
- 3 כפות שומשום
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לבן
אופן הכנת פשטידת כרובית:
1. משמנים קלות תבנית פיירקס או חרס עגולה, ומפזרים בתוכה סולת או קמח תירס, כך יהיה קל יותר לחלץ את הפשטידה לאחר האפייה.
2. מערבבים הכל יחד, ומשאירים בצד מעט שומשום. כשהבלילה מתגבשת, יוצקים לתבנית, ומפזרים מעל את השומשום.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 45 דקות.