לרוטב:
- 2/3 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לפיצה:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כדור בצק פיצה (קנוי או מתוצרת בית)
- 4 ביצים
- 12 עגבניות שרי, חצויות
- 1 כוס ארוגולה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-230 מעלות. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מחממים את השמנת, על אש בינונית. כשהיא מתחילה להתבשל, מערבבים פנימה את הפרמזן, אבקת השום והפלפל השחור. מורידים את הסיר מהאש ומצננים מעט.
2. מכינים את הפיצה: משמנים תבנית עם נייר אפייה בשמן הזית. מעבדים את הבצק על התבנית בעזרת האצבעות לעיגול בעובי 1.25 סנטימטרים.
3. מורחים שכבה אחידה של רוטב הפרמזן על בצק הפיצה. שוברים את הביצים לתוך כוס, בודקים שאין דם ושופכים מעל הפיצה ואז מסדרים את העגבניות מסביב.
4. מעבירים את הפיצה לתנור ואופים עד שהביצים מבושלות והבצק מתחיל להזהיב, 10-13 דקות.
5. מוציאים את הפיצה מהתנור ומסדרים מעל את הארוגולה. פורסים ומגישים מיד.