רכיבים
- 1 חבילת בצק עלים קר לאחר שהופשר לילה במקרר
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף של שומשום
לרוטב ולתוספות:
- 30 גרם חמאה
- 2 שיני שום, כתושות
- 6-7 פטריות טריות, פרוסות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה אגוז מוסקט
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 50 גרם גבינה בולגרית 24% מגורדת
אופן ההכנה:
מתכון ל-2 פיצות
צפו באופן ההכנה:
1. במחבת על אש בינונית, ממיסים את החמאה ומטגנים קלות את השום (משגיחים מקרוב כי שום עלול להישרף מהר). מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, יוצקים מעל את השמנת ומבשלים על נמוכה תוך ערבוב מתמיד במשך 5 דקות, עד שהרוטב נעשה סמיך. חשוב לערבב כדי שהרוטב לא ידבק לתחתית המחבת.
2. מחלקים את הבצק ל-2 מלבנים שווים, מניחים כל חלק על נייר אפייה ועובדים על כל חלק בנפרד: מקפלים את שולי הבצק למרכז ליצירת "מסגרת" בצק כפולה. מברישים את המסגרת בשמן זית ומזרים מעל את השומשום.
3. מחלקים את הרוטב בין 2 ריבועי הבצק ומפזרים מעל את הגבינות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב טורבו במשך 30 דקות או עד ששולי הפיצה מזהיבים יפה והגבינות מבעבעות.
מגישים מיד, עם מגוון רטבים בצד.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
הצגת כל התגובות