כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה נפוליטנית - קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

פיצה עסיסית, שמנמנה ורכה עם רוטב עגבניות וגבינה, אבל אתם יכולים להיות יצירתיים עם התוספות. אז קדימה, תפתיעו אותנו (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פיצה נפוליטנית - קלאסיקה איטלקית
פיצה נפוליטנית - קלאסיקה איטלקית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 1/2 1 כפיות דבש
  • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים פעילים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
  • 1/2 2 כוסות (340 גרם) קמח לחם - מודדים לאחר הניפוי
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כוס (240 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
  • 450 גרם מוצרלה, פרוסה לעיגולים
  • 600 גרם עגבניות טריות, פרוסות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מערבבים את הדבש, השמרים והמים ונותנים להם לעמוד במשך 5-10 דקות, עד שהתערובת מתחילה לתסוס.

2. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבלים את הקמח והמלח במשך דקה במהירות נמוכה. מוסיפים את תערובת השמרים, מגביהים למהירות בינונית ומעבדים במשך כ-10 דקות או עד שהבצק הופך חלק ואלסטי.

3. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, מניחים כל כדור בקערה נפרדת, בינונית ומשומנת בכפית שמן זית. מכסים בניילון כל קערה ומניחים להתפחה במקום חם במשך שעה-שעתיים או עד שכדורי הבצק מכפילים את נפחם.

4. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר. נותנים כמה אגרופים לכל כדור בצק, מעצבים אותם שוב לשני כדורים, מניחים אותם על משטח עבודה נקי ומכסים אותם בניירות סופגים לחים מעט. נותנים להם לנוח במשך 30-60 דקות או עד שהם מכפילים את נפחם.

5. על 2 ניירות אפייה נפרדים, מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מורחים 1/2 כוס רוטב עגבניות על כל עיגול בצק, מפזרים מעל את פרוסות המוצרלה ופרוסות העגבניות.

6. אופים במשך 10-15 דקות, עד שהגבינה נמסה והשוליים משחימים יפה. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים, חותכים למשולשים ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פיצות